Nieuwe parkeerautomaten

Zoals jullie weten, werd Vorst zopas uitgerust met nieuwe parkeerautomaten!
 
 
Het papieren ticket voor het parkeren op de openbare weg verdwijnt, maar de prijs blijft ongewijzigd: 
🔴 In de “rode” zone blijft het uurtarief voor parkeren 1,5 euro.
🟢 In de “groene” zone blijft het uurtarief voor parkeren 1 euro, behalve voor houders van een parkeerkaart of -abonnement.
🔵 In de “evenementzone” blijft het uurtarief voor parkeren 5 euro (voor maximaal 4u30), behalve voor houders van een gemeentelijke parkeerkaart (meer info hieronder).
⚫ Het is nog steeds mogelijk een gratis ticket te krijgen voor 15 minuten in de gekleurde zones en voor 30 minuten in de evenementzone.
  
CODES voor bezoekers: de bezoekerskaart verandert van formaat!
Met de nieuwe parkeermeters is het gebruik van de chipkaart "bezoekers" niet meer mogelijk. 
 
De fysieke kaart wordt vervangen door een nieuw systeem met parkeercodes voor bezoekers die per sms kunnen worden geactiveerd. Dit systeem wordt al gebruikt in andere gemeenten en zal over het hele Brusselse Gewest worden uitgerold.
 
Dankzij dit gebruiksvriendelijker systeem wordt het gemakkelijker om bezoekers te ontvangen, aangezien de sms-codes hun op afstand kunnen worden meegedeeld. 
 
Over enkele weken zullen de Vorstenaren deze bezoekerscodes kunnen bestellen bij de klantendienst van Parking.brussels. Daartoe komt er een inschrijvingsformulier op de website van het Parkeeragentschap (www.parking.brussels).
 
Gezien de tijdelijke onmogelijkheid om per uur te betalen, heeft de Gemeenteraad in zijn vergadering van 20 december de tarieven verlaagd:
Code "bezoeker": 0,6 euro per voertuig per periode van 4 uur en 30 minuten, maximaal 100 keer per jaar en per huishouden. 
Code “bezoeker-evenement": 0,6 euro per voertuig per periode van 4 uur en 30 minuten, maximaal 100 keer per jaar en per huishouden. 
Code "sportclub": 0,6 euro per voertuig per periode van 4 uur 30 minuten, maximaal 4.000 keer per jaar en per club toegekend. 
 
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Parking.brussels: vorst@parking.brussels
Afdrukken