Nieuws

Groepsaankoop fruitbomen
Samenaankoop Velt : meer fruitbomen in de stad ! Droom jij ervan om fruit te oogsten in jouw stadstuin? Doe mee aan de samenaankoop, een actie van Velt. Bestel je fruitboom vóór 8 oktober!
Let op voor de Aziatische hoornaar!
Verschillende personen lieten ons weten dat er hoornaars aanwezig zijn in Vorst. Wees waakzaam!
S1-TREINEN: een alternatief voor tram 82 en bus 50
Met 2 treinen per uur duurt het traject tussen Vorst-Oost en het Zuidstation slechts 4 minuten!
De inschrijvingen voor naschoolse activiteiten zijn begonnen!
Wil je je kind inschrijven voor een naschoolse activiteit in de week (in het Frans)? Er zijn nog plaatsen vrij, aarzel niet om u ter plaatse in de Merodestraat 331 te komen inschrijven!
Inzameling van voedsel voor honden en katten
Ter gelegenheid van de dag van het Dierenwelzijn georganiseerd door de gemeente op 1 oktober a.s., zijn we op zoek naar voedsel voor honden en katten.
18 september: autoloze zondag
Voor 18 september 2022, de Autoloze Zondag, kan wie daartoe een aanvraag indient een doorgangsbewijs ontvangen. Opgelet: deze aanvraag moet naar behoren worden gemotiveerd
Is fruit dat in de stad groeit, vervuild? Help ons deze vraag te beantwoorden!
Heb je thuis één of meer bomen of struiken met eetbaar fruit uit de onderstaande lijst? Of ken je plaatsen in de openbare ruimte van Vorst waar een van deze fruitbomen staat? Meld het dan aan het onderzoeksproject ARBRES, waaraan de gemeente Vorst deelneemt, door dit formulier in te vullen:
Openbaar onderzoek: gewestelijk plan over het elektromagnetisch leefmilieu
Van 1 augustus tot en met 30 september 2022 organiseert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een openbaar onderzoek rond het ontwerp van gewestelijk plan over het elektromagnetisch leefmilieu in Brussel.
Herfstkermis 2022: Oproep aan foorkramers
In oktober (van 5 tem 12 oktober 2022) organiseert de gemeente Vorst haar traditionele herfstkermis. Bent u foorkramer? Wilt u animatie/een attractie aanbieden in het hart van het historisch centrum van Vorst om klein en groot blij te maken? Meer info hier!
Stookoliecheque: hoe krijg ik de toelage van 225 euro?
Door de sterke stijging van de energieprijzen heeft de regering een reeks maatregelen genomen om de koopkracht van gezinnen te ondersteunen.
Vertrek met een gerust hart op vakantie!
Krijg gratis gepersonaliseerd advies van de Adviseur in diefstalpreventie van onze gemeente om uw huis beter te bevelling. Meer info hieronder.
Oproep tot solidariteit: tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen
De behoefte aan tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen neemt toe. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een volledig nieuw digitaal platform ontwikkeld voor mensen die graag onderdak willen bieden via het burgerportaal #Bemyguest.brussels.
Offerfeest 2022
Dit jaar vindt het Offerfeest plaats op 9 juli. Bij deze gelegenheid moet iedereen die een dier voor persoonlijke consumptie wil slachten of wil laten slachten, zich houden aan de geldende regels.
De nieuwe 'Forest Info Vorst' is aangekomen!
Ontdek het nieuwe nummer van uw infoblad met een speciaal dossier over de zomeractiviteiten in Vorst.
Speciale ophaling van witte vuilniszakken
Ben je afwezig tijdens de volgende ophaling (vakantie, opname in het ziekenhuis,...)? Heb je thuis nog één of meerdere witte vuilniszakken liggen? Is het nog niet de dag van ophaling?
Openbaar onderzoek van het Duurzaam Wijkcontract "2 cités"
Geef je mening over dit nieuw wijkcontract!
De thuisoppasdienst voor zieke kinderen
Wegens de coronapandemie hebben we een protocol moeten opstellen:
Nationale staking - storing bij Net Brussel
De diensten van Net Brussel zouden op maandag 20 juni verstoord kunnen zijn omwille van de nationale staking.
Vorst krijgt het label "Sportgemeente"
Zo werd Vorst één van de 34 gemeenten die bekroond werden voor de zichtbaarheid van hun sportaanbod en de initiatieven die in de loop van het jaar 2021 genomen werden. Dit label bekrachtigt de inspanningen van de gemeente met het oog op de ondersteuning van het aanbod en de beoefening van sport in Vorst, voor iedereen!
De Gemeente Vorst heeft het label “Diervriendelijke Gemeente” gekregen.
Dit label, toegekend door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, werd verkregen dankzij verschillende initiatieven en acties van de Gemeente Vorst ten gunste van dierenwelzijn, onder andere:
Communicatiecampagne van Net Brussel
Net Brussel en Fost Plus lanceren een communicatiecampagne om de Brusselaars en Brusselsen te herinneren wanneer, hoe en waar zij hun vuilniszakken voor ophaling moeten buitenzetten. In het kader van deze campagne werden verschillende straten in Vorst geselecteerd voor één actie op het terrein.
Wacht niet tot het laatste moment om uw paspoort te vernieuwen!
De zomer nadert, velen van ons dromen van de zon en beginnen onze zomervakantie te plannen. Denk eraan om je paspoort tijdig te vernieuwen om onaangename verrassingen op het laatste moment te voorkomen!
CULTURELE PROJECTOPROEP - KIOSK POETIK 1190
De Gemeente Vorst stelt, in nauwe samenwerking met GC Ten Weyngaert, BRASS, de bibliotheken en tal van andere lokale socioculturele organisaties, tussen 24 en 28 augustus 2022 het Marconipark ter beschikking van lokale kunstenaars!
Het waarschuwingssysteem per sms van BE-Alert wordt deze donderdag in Brussel getest
Op donderdag 7 april testen de diensten van de hoge ambtenaar en het Nationaal Crisiscentrum het versturen van sms’en op basis van de locatie van de burgers die die dag aanwezig zijn op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Joggen is fijn… samen joggen is nog leuker!
De Sportdienst biedt u een initiatie lopen onder begeleiding aan. Het programma loopt gedurende 12 weken, twee dagen per week, op dinsdag en donderdag van 18 tot 19 uur. Na afloop zouden de deelnemers 5 kilometer (of 40 minuten) moeten kunnen lopen zonder te stoppen...
Projectoproep: FETE DE LA MUSIQUE - STRAATCONCERTEN
Van 17 tot 21 juni 2022 viert Vorst de Fête de la Musique! In aanvulling van de programmatie van BRASS, geeft de gemeente muzikanten uit Vorst de kans om op vrijdag tussen 16u en 20u het feest te openen met gratis toegankelijke openluchtconcerten op tal van pleintjes, terrasjes, straathoeken, doorgangen, parken… overal in de gemeente!
Pollutiepiek: activering van de "interventiedrempel 1"
Net zoals de voorbije dagen worden ook vandaag in de meetnetten van de drie gewesten hoge fijnstofconcentraties gemeten. Vandaag is de interventiedrempel 1 van het noodplan voor ‘pollutiepieken’ in het Brussels Gewest geactiveerd. Vanaf 25 maart 2022 zullen maatregelen om de alternatieven voor de auto aan te moedigen van toepassing zijn.
De dienstverlening van Net Brussel verstoord door de nationale actiedag
Sommige diensten van Net Brussel ondervinden hinder van de nationale actiedag voor koopkracht vandaag, donderdag 24 maart 2022. De inwoners van wie de zakken niet zijn opgehaald, wordt verzocht om, voor zover mogelijk, hun zakken binnen te halen tot de volgende ophaling.
Evenementenzone rond Vorst Nationaal opnieuw actief vanaf 21 maart 2022
Na een maandenlange pauze gelden vanaf 21 maart opnieuw de regels voor de evenementenzone rond Vorst Nationaal.
Heb je juridisch advies nodig? Ga aan boord van de Justibus!
Verloopt je scheiding moeilijk? Vraagt je huisbaas je onverwachte kosten te betalen? Wil je een verkeersboete betwisten? Voortaan kan je heldere toelichting over je rechten en plichten verkrijgen in een Justibus.
Afdrukken