Interventieprogramma
Om het interventieprogramma van het Duurzaam Wijkcontract Wiels aan de Zenne zo goed mogelijk op te bouwen, werd er een wijkdiagnose opgesteld, met de inbreng van bewoners, buurtbewoners en technici, om de verschillende uitdagingen en prioriteiten voor de vastgelegde perimeter aan het licht te brengen. Deze opdracht werd ten laste genomen door het studiebureau CityTools.
Conform Europse Richtlijn 2001/42/CE werd er door het bureau ABO tevens een evaluatieversalg over de milieueffecten opgesteld. Dit illustreert de verschillende milieugebonden overwegingen waar bij de uitwerking van het programma rekening mee moet worden gehouden.
Gezien de omvang van onze perimeter werd het interventieprogramma opgedeeld in drie interventiepolen voor verschillende wijken : Sint-Antonius, Wiels en Gerij. Bovendien zullen er ook andere, transversale operaties worden voorzien, voor heel de perimeter. Gelijktijdig met al deze fysieke operaties zullen er ook socio-economische acties worden uitgevoerd. Sinds januari 2019 vinden er in dere perimeter 19 nieuwe initiatieven plaats, en dit tot september 2022.
Download hier:
- De diagnose van de wijk
- Het programma
- Het milieueffectenrapport
- De 19 socio-economische projecten
- De eerste verzoek programmawijziging
- De tweede verzoek programmawijziging
Van augustus 2018 tot september 2023 vindt de uitvoeringsperiode van het programma plaats. Gedurende deze periode worden alle voorbereinde stappen voor de uitvoering van de architectuur- en openbareruimteprojecten gezet. Zoals gezegd, is het tevens tijdens deze tijdspanne dat de dragers van de socio-economische projecten subsidies ontvangen om hun programma's voor de bewoners van de perimeter tot een goed einde te brengen.
De werkzaamheden van de fysieke operaties zullen worden voortgezet tot maart 2026.
Wil je meer informatie over het Duurzaam Wijkcontract Wiels aan de Zenne:
- Schrijf je in voor onze maandelijkse Nieuwsbrief
- Volg onze Facebookpagina
- Raadpleeg onze blog voor alle achtergrondinformatie