De Middeleeuwse Feesten van Vorst

De Middeleeuwse Feesten keren terug van 16 t.e.m.18 september 2022!

 

De Middeleeuwse Feesten van Vorst zijn mettertijd uitgegroeid tot een zeer succesvol evenement.

Een weekend lang worden groot en klein dan uitgenodigd om in de betoverende omgeving van de Abdij van Vorst terug te gaan naar de tijd van de Tempeliers.

 

MF - processie                                 
In de buurt van de kraampjes lopen vele leenheren en ridders, schildknapen, burgers, soldaten, boeren, jonkvrouwen, minstrelen, tovenaars, dieven, acrobaten, hofnarren, jongleurs, beulen, vuurspuwers,... rond.
Vele uiteenlopende en originele ambachtslui in klederdracht zullen de bezoekers hun streekproducten aanbieden: middeleeuwse heerlijkheden zijn uitgestald en er zal fruitwijn, gerstenat, cider, amandelmelk en nog veel meer worden geschonken om de dorst te lessen.
Houtbewerkers, uitdragers, juweliers, wapensmeden, koperslagers, emailleerders, meubelmakers, pottenbakkers en wevers zullen hun artistieke creaties tentoonstellen.

                     MF - ambacht 2
De muziek van draailieren en andere muziek uit die tijd zal u begeleiden terwijl u ontdekt hoe het er in middeleeuwse kampen aan toe ging.
Het hele weekend kan u verschillende demonstraties bijwonen, aan leerzame activiteiten deelnemen en meer over wapentechniek vernemen.

Alles wordt in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat het volk kan feestvieren en zich in een gemoedelijke en hoofse sfeer kan vermaken.

Aan het programma wordt nog de laatste hand gelegd, maar u kunt nu al de openings- en sluitingstijden van de middeleeuwse markt noteren:

  • Vrijdag 16 september van 17.00 tot 23.00 uur
  • Zaterdag 17 september van 10.00 tot 23.00 uur
  • Zondag 18 september van 10.00 tot 18.00 uur
     

MF - podium                               
Gratis toegang.

Inlichtingen:
francism.regal@gmail.com 
02 348 17 74 of 02 370 22 36


 
 

Afdrukken