Invullen van de belastingaangifte 2021

Hulp van de FOD Financiën bij het invullen van de aangifte van de personenbelasting 2021 : Vanwege de bijzondere corona-context wordt de hulp bij de aangifte dit jaar opnieuw hoofdzakelijk telefonisch en op afspraak georganiseerd.


Hoe gaan we dit jaar te werk?

  • Het personeel van de FOD Financiën heeft telefonisch contact opgenomen met mensen die vorig jaar hun aangifte hadden ingediend om een afspraak te maken om hun aangifte in te dienen.
    De hulp bij het invullen van de aangifte zelf zal ook per telefoon plaatsvinden in de maanden mei en juni.
  • Vanaf 5 mei 2021, kunnen personen, die in april telefonisch niet konden bereiken en/of die een aangifte hebben ontvangen waarop het telefoonnummer voor de afspraken vermeld staat, zelf met de FOD Financiën contact opnemen om een afspraak te boeken.Waar vindt u uw aangifte?
Uw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte?
Ga naar MyMinfin en meld u aan:
•  ofwel met itsme®
•  ofwel met uw identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer

U bent uw pin-/puk-codes vergeten of kwijt?
Geen probleem! Surf naar deze website. Daar kunt u nieuwe codes aanvragen die binnen twee weken naar het gemeentebestuur worden gestuurd.
Na ontvangst neemt het gemeentebestuur via e-mail contact met u op om u te laten weten dat de codes beschikbaar zijn en wordt u verzocht ze op afspraak aan de loketten te komen afhalen.
Vergeet niet om hiervoor uw identiteitskaart mee te brengen.
Denk er dus nu reeds aan om indien nodig uw pin-/puk-codes aan te vragen, zodat u niet op het laatste moment in de problemen komt.

U krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?
Uw gegevens zijn juist en volledig? U moet niets doen.
U zult automatisch uw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren, ofwel via MyMinfin, ofwel via het papieren antwoordformulier.

Er zijn verschillende termijnen voor het indienen van uw aangifte:

  • Papieren aangifte: uiterlijk op 28 juni 2021
  • Aangifte via MyMinfin: uiterlijk op 11 juli 2021Meer informatie? Hulp nodig?Ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox
Maak het uzelf gemakkelijk en ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.
Activeer uw eBox op doemaardigitaal.be! U krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.
Meer info over de eBox.

Afdrukken