Senioren

Schepen: Mariam EL HAMIDINE

melhamidine@forest.brussels

 

Het Seniorenhuis
Luttrebruglaan, 134 (Divercity)
1190 Brussel
infosenioren@vorst.brussels

 

Tel: 02 376 31 47 - 02 376 10 06
Fax: 02 377 47 83

Openingsuren
Van maandag tot donderdag van 8u00 tot 12u00
Vrijdag

van 8u00 tot 11u30

 

Nieuws:

 

  • Ontdek de prachtige clip gemaakt door de senioren in het kader van het 'Atelier Zorobabel'!

Amour & Sagesse from Atelier Zorobabel on Vimeo.

  • Agenda van de activiteiten en animaties

Raadpleeg hier de kalender van de activiteiten van februari 2023 (pdf)

  • Het nieuwe nummer van het magazine "Amour & Sagesse" is aangekomen!

Ontdek het hier

  • Nieuwe activiteit! Wandel-Football

Meer info hier

  • “Hallo, hoe gaat het?” op 02 376 10 06 of 0490 14 25 82 is een nieuwe telefoondienst.

Deze is bereikbaar voor de senioren elke dag, van 8 tot 18 uur. De medewerkers van de Seniorendienst staan ter beschikking voor wie een luisterend oor nodig heeft of een aangenaam moment wil delen.


De Seniorendienst organiseert uitstapjes naar toneelvoorstellingen, schilderworkshops, zang-, kook- en informaticalessen, themamaaltijden, de Seniors Day, evenals vieruurtjes gevolgd door animatie of spektakel. De Seniorendienst organiseert tevens busuitstappen van één of meerdere dagen en ook reizen naar het buitenland.

Deze dienst wil een plaats zijn die voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen zich kan uiten. Voor zijn goede werking is de samenwerking met allerlei partners van cruciaal belang.
Deze dienst zal ook een tijdschrift voor ouderen uitgeven – gemaakt voor en door de senioren van Vorst.

Zijn activiteitenprogramma moedigt zijn leden aan om actieve burgers te blijven en zal ontmoetingen tussen de jongeren en minder jongen van onze gemeente opzetten.

U wenst het activiteitenprogramma te bekomen ? Een eenvoudig telefoontje, een mail of een briefje met uw gegevens volstaan om deel te nemen aan onze verschillende evenementen of ontmoetingen.


OPROEP AAN DE BURGERS:

De ouderen beschikken over kennis die een rijkdom vormt voor de toekomstige generaties. Op hun beurt beheersen de jongeren onder meer de technologieën van hun tijd.
Door ontmoetingen uit te lokken kan er een betere intergenerationele solidariteit tot stand komen die dan leidt tot een uitwisseling van kennis en knowhow.
We lanceren een oproep aan de burgers van Vorst die lid willen worden van onze Intergenerationele Participatieraad: jongeren, ouderen, volwassenen, kinderen, ...
Deze Participatieraad is een ruimte voor ontmoetingen en gesprekken, waar jongeren en senioren samen een activiteitenprogramma vastleggen, adviezen uitbrengen, de behoeften evalueren en een impuls geven aan de sociale en culturele acties in de gemeente.

Voor wie zich wil inschrijven voor de Participatieraad:
02 376 31 47 – intergenerationeel@vorst.brussels

Afdrukken