Communicatiecampagne van Net Brussel

Net Brussel en Fost Plus lanceren een communicatiecampagne om de Brusselaars en Brusselsen te herinneren wanneer, hoe en waar zij hun vuilniszakken voor ophaling moeten buitenzetten. In het kader van deze campagne werden verschillende straten in Vorst geselecteerd voor één actie op het terrein.

 

Regels die steeds minder worden nageleefd
Sinds 2010 zijn de inwoners/inwoonsters van Brussel verplicht om al hun huishoudelijk afval te sorteren, maar de laatste jaren hebben ze de neiging om de regels voor afvalophaling steeds minder na te leven.
 
Net Brussel en Fost Plus hebben dan ook besloten een campagne te ontwikkelen om de correcte manier van aanbieding van het afval aan de huis-aan-huisophaling aan te moedigen. Het afval waarop deze campagne is gericht, is papier en karton, PMD-verpakkingen, voedingsafval, tuinafval en restafval.
 
Op het terrein
Vanaf 19 april wordt de campagne 360° uitgerold: affiches in metrostations, bushokjes en lokale supports, digitale aanwezigheid op de sociale media en affiches op de ophaalwagens van Net Brussel.
 
Om de campagne op het terrein kracht bij te zetten, zijn 13 Brusselse gemeenten uitgekozen voor gerichte acties.
En met hun goedkeuring zal een kortstondige markering op de grond met biologische verf de inwoonsters/inwoners de exacte plaats wijzen waar zij hun witte, blauwe, gele, groene en oranje vuilniszakken kunnen deponeren.
 
Deze markering wordt niet aangebracht aan de voet van bomen, noch op hoogte, noch ter hoogte van een openbare vuilnisbak. De juiste plaats om zijn zakken neer te zetten is langs zijn gevel. Deze markeringen zullen worden aangebracht op de trottoirs van straten die zijn geselecteerd.
 
Geselecteerd straten in Vorst
  • Wielemans Ceuppenslaan
  • Guillaume Van Haelenlaan
  • de Merodestraat
  • Sint Antonius Voorplein
  • Monnikenstraat
  • Koninglaan
  • Vorstsesteenweg
  • Alsembergsesteenweg (tussen Molièrelaan en Sint-Gillis)
 
Website van de campagne
Er is een specifieke website ontwikkeld om de regels voor het aanbieden van afval aan de ophaling onder de aandacht te brengen: mijnvuilniszakken.brussels
Afdrukken