Nieuws

Bent u zelfstandige?
Ondervindt u moeilijkheden ten gevolge van de COVID-gezondheidscrisis? Woont u in Vorst?
Projectoproep Bib Vorst
Voor haar najaarsactiviteiten in 2021 wil Bib Vorst samenwerken met lokale artiesten.
Park Poétik 2021: Projectenoproep cultuur
De gemeente lanceert een nieuw projectenoproep cultuur voor Park Poétik 2021!
De nieuwe 'Forest Info Vorst' is aangekomen!
Ontdek het nieuwe nummer van uw infoblad met een speciaal dossier over de vaccinatie tegen Covid-19.
Opening van een Covid-19-vaccinatiecentrum in Vorst
Op maandag 15 maart werd een vaccinatiecentrum in Vorst geoopend (Jupiterlaan 201). Het vaccinatiecentrum is gelegen in hetzelfde gebouw als het testcentrum, dat sinds oktober open is.
Ik koop 1190! Steun aan de Vorstse handelszaken
De gemeente Vorst lanceert verschillende acties om je uit te nodigen lokaal te consumeren en de Vorstse horeca te steunen. In het kader van deze steuncampagne zullen herbruikbare katoenen tassen met het logo ‘Ik koop 1190’ aan de inwoners worden aangeboden! Ga dus op de volgende datums naar je buurtwinkel om je tas in ontvangst te nemen!
Vaccinatie Covid-19: gratis pendeldienst voor senioren
De gemeente Vorst biedt een gratis pendeldienst aan naar het vaccinatiecentrum Albert voor Vorste senioren en personen met beperkte mobiliteit. Informatie & reservatie via het gratis callcenter: 0800 35 244
Plaatsing van twee modulaire woningen in Vorst
Sinds 18 maart zijn er twee modulaire woningen opgetrokken op een terrein dat eigendom is van citydev, langs de Barcelonastraat.
Bertelson Stadion opent voor het publiek
Op verzoek van een aantal burgers die graag toegang tot het Bertelsonstadion willen krijgen in deze moeilijke periode is er beslist om het Bertelsonstadion terug te openen.
Zero afval, mijn bedrijf gaat ervoor
Bulk, herbruikbare verpakkingen, statiegeld ... Op aandringen van steeds meer klanten verovert de zero afval-gedachte de voedingswinkels en de horeca in Brussel.
Renovatie van het park van Vorst
Het park van Vorst is een kostbare en zeer gewaardeerde groene long. En, goed nieuws, voor het eerst in 70 jaar krijgt het een welverdiende renovatie gerealiseerd door de federale instelling Beliris. De eerste fase van deze renovatie begint deze maand.
Maak online een afspraak!
Moet u formaliteiten vervullen bij de dienst Burgerzaken? Maak in een paar klikken een afspraak via internet en kies de datum en het tijdstip dat u het best schikt!
De Koninklijke Kip
De Koninklijke Kip is een initiatief van de diensten Duurzame ontwikkeling van Vorst en Sint-Gillis en wil niet alleen de pedagogische stadslandbouw promoten door de mens opnieuw in contact te brengen met de natuur en haar heilzame werking, maar ook sociale banden smeden en een collectief buurtleven op gang brengen.
Heel Brussel (of bijna) wordt een Stad 30! Vorst ook!
Brussel is een zone 30 sinds 1 januari 2021. U mag maximaal 30 km/u rijden op alle wegen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met uitzondering van de grote assen waar de maximumsnelheid 50 of 70 km/u blijft.
Einde van de app Forest 1190 Vorst
De mobiele app van Vorst, die in september 2015 werd gelanceerd, zal op 24 december worden gedeactiveerd. De firma die de app had ontwikkeld, ging twee jaar geleden failliet en de firma die de app intussen beheert, wil het onderhoud en de ontwikkeling van de technologie ter ondersteuning van de mobiele app niet meer voortzetten.
#ikkoop1190
De gemeente Vorst deed een oproep tot indiening van projecten voor Vorstse verenigingen, met het oog op de revitalisering van een wijk en/of een winkelstraat. Deze oproep heeft tot doel projecten te ondersteunen die klanten aanmoedigen om terug te keren naar de winkelstraten, innovatief zijn en verbindend werken. Er zijn 4 projecten geselecteerd, waarvan er inmiddels al 2 in uitvoering zijn. Ga op ontdekking en vertel het voort!
Vorst, "mus-friendly" gemeente!
De gemeente Vorst heeft besloten om actie te ondernemen voor de terugkeer van mussen in haar wijken. In het kader van het StadsVernieuwingsContract ‘Koning' wil de gemeente samen met de inwoners een dynamiek op gang brengen voor initiatieven waardoor opnieuw leefgebieden voor de mussen kunnen worden gecreëerd.
Campagne "SMS dépistage"
De vzw’s O’YES en Exæquo onthullen SMS DÉPISTAGE, een nieuwe dienstverlening om de besmettingsketen van soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) te doorbreken. Het doel is dat mensen die soa’s hebben opgelopen hun partners (of voormalige partners) verwittigen opdat zij zich laten testen en zich vervolgens laten behandelen indien nodig.
Books & Go is terug!
Naar aanleiding van de huidige situatie, wordt de dienst Books & Go, die in het voorjaar tijdens de eerste lockdown geïntroduceerd werd, opnieuw gestart!
Steun onze lokale handelaars!
In deze moeilijke tijden is solidariteit meer dan ooit noodzakelijk. De gemeente Vorst nodigt u uit om lokaal te consumeren en de HORECA van Vorst, die zware klappen krijgt door de gezondheidscrisis, te steunen.
Coronavirus: Opening van een testcentrum in Vorst
Sinds maandag 5 oktober heeft een Covid-19-testcentrum zijn deuren geopend in de Jupiterlaan 201 in Vorst.
Nieuwe “street workout & fitness” in Vorst!
De gemeente Vorst heeft met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een nieuwe ruimte voor street workout en fitness ingericht in het Bemptpark. De site is volledig gratis toegankelijk.
Telefoonnummers van het gemeentebestuur
Onze gemeentediensten zijn telefonisch of via mail bereikbaar. Contacteer ons via het algemeen telefoonnummer 02 370 22 11 of contacteer de gewenste dienst rechtstreeks.
Een Facebookpagina voor onze gemeente!
De Gemeente Vorst heeft nu een officiële facebookpagina. Wil je ons volgen? Zeker doen!
Afdrukken
liensfocus

Lopende werven

Publicaties

Foto's

Geef uw mening

Agenda
Workshops: "de wereld naar jouw beeld" 20-03-2021 - 28-08-2021 — Abdij van Vorst
Online Vertelspel 17-04-2021 - 19-06-2021 — Bib Vorst - Van Volxemlaan 364
Zitting van de gemeenteraad 20-04-2021 19:30 - 23:00
De markt op het Hoogte Honderdplein keert terug! 21-04-2021 14:00 - 19:00 — Sint-Augustinusstraat
Online conversatietafels Nederlands 23-04-2021 - 11-06-2021 — Momenteel online, anders bij de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst- de bib - Van Volxemlaan 364
Aankomende agenda-items...