Nieuws

BELASTINGAANGIFTE 2022
UW BELASTINGAANGIFTE INVULLEN? DE FOD FINANCIËN MAAKT HET U GEMAKKELIJK!
2 mei: Sluiting van het gemeentebestuur
De kantoren en loketten van het gemeentebestuur als ook het kantoor van de begraafplaats zullen gesloten zijn op 26 en 27 mei. De begraafplaats zal niet toegankelijk zijn voor voertuigen. Toegang is alleen mogelijk voor voetgangers van 8.00 tot 16.45 uur. Vanaf maandag 30 mei om 8u30 kan u ons terug bereiken.
Vertrek met een gerust hart op vakantie!
Krijg gratis gepersonaliseerd advies van de Adviseur in diefstalpreventie van onze gemeente om uw huis beter te bevelling. Meer info hier.
De Gemeente Vorst heeft het label “Diervriendelijke Gemeente” gekregen.
Dit label, toegekend door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, werd verkregen dankzij verschillende initiatieven en acties van de Gemeente Vorst ten gunste van dierenwelzijn, onder andere:
Communicatiecampagne van Net Brussel
Net Brussel en Fost Plus lanceren een communicatiecampagne om de Brusselaars en Brusselsen te herinneren wanneer, hoe en waar zij hun vuilniszakken voor ophaling moeten buitenzetten. In het kader van deze campagne werden verschillende straten in Vorst geselecteerd voor één actie op het terrein.
Solidariteit met het Oekraïense volk
In het licht van de oorlog in Oekraïne en de humanitaire gevolgen daarvan, betuigt de gemeente Vorst haar solidariteit met en steun aan het Oekraïense volk. Bent u Vorstenaar en wilt u helpen? Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft!
Wacht niet tot het laatste moment om uw paspoort te vernieuwen!
De zomer nadert, velen van ons dromen van de zon en beginnen onze zomervakantie te plannen. Denk eraan om je paspoort tijdig te vernieuwen om onaangename verrassingen op het laatste moment te voorkomen!
De thuisoppasdienst voor zieke kinderen treedt weer in actie!
Na een maandenlange pauze staan de kinderverzorgsters klaar om thuis voor zieke kinderen te gaan zorgen. Wegens de coronapandemie hebben we een protocol moeten opstellen, dat wij met u zullen overlopen wanneer u zich inschrijft.
De nieuwe 'Forest Info Vorst' is aangekomen!
Ontdek het nieuwe nummer van uw infoblad met een speciaal dossier over groene en recreative ruimten.
CULTURELE PROJECTOPROEP - KIOSK POETIK 1190
De Gemeente Vorst stelt, in nauwe samenwerking met GC Ten Weyngaert, BRASS, de bibliotheken en tal van andere lokale socioculturele organisaties, tussen 24 en 28 augustus 2022 het Marconipark ter beschikking van lokale kunstenaars!
Het waarschuwingssysteem per sms van BE-Alert wordt deze donderdag in Brussel getest
Op donderdag 7 april testen de diensten van de hoge ambtenaar en het Nationaal Crisiscentrum het versturen van sms’en op basis van de locatie van de burgers die die dag aanwezig zijn op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Joggen is fijn… samen joggen is nog leuker!
De Sportdienst biedt u een initiatie lopen onder begeleiding aan. Het programma loopt gedurende 12 weken, twee dagen per week, op dinsdag en donderdag van 18 tot 19 uur. Na afloop zouden de deelnemers 5 kilometer (of 40 minuten) moeten kunnen lopen zonder te stoppen...
Projectoproep: FETE DE LA MUSIQUE - STRAATCONCERTEN
Van 17 tot 21 juni 2022 viert Vorst de Fête de la Musique! In aanvulling van de programmatie van BRASS, geeft de gemeente muzikanten uit Vorst de kans om op vrijdag tussen 16u en 20u het feest te openen met gratis toegankelijke openluchtconcerten op tal van pleintjes, terrasjes, straathoeken, doorgangen, parken… overal in de gemeente!
Pollutiepiek: activering van de "interventiedrempel 1"
Net zoals de voorbije dagen worden ook vandaag in de meetnetten van de drie gewesten hoge fijnstofconcentraties gemeten. Vandaag is de interventiedrempel 1 van het noodplan voor ‘pollutiepieken’ in het Brussels Gewest geactiveerd. Vanaf 25 maart 2022 zullen maatregelen om de alternatieven voor de auto aan te moedigen van toepassing zijn.
De dienstverlening van Net Brussel verstoord door de nationale actiedag
Sommige diensten van Net Brussel ondervinden hinder van de nationale actiedag voor koopkracht vandaag, donderdag 24 maart 2022. De inwoners van wie de zakken niet zijn opgehaald, wordt verzocht om, voor zover mogelijk, hun zakken binnen te halen tot de volgende ophaling.
Evenementenzone rond Vorst Nationaal opnieuw actief vanaf 21 maart 2022
Na een maandenlange pauze gelden vanaf 21 maart opnieuw de regels voor de evenementenzone rond Vorst Nationaal.
Heb je juridisch advies nodig? Ga aan boord van de Justibus!
Verloopt je scheiding moeilijk? Vraagt je huisbaas je onverwachte kosten te betalen? Wil je een verkeersboete betwisten? Voortaan kan je heldere toelichting over je rechten en plichten verkrijgen in een Justibus.
Meld incidenten in de openbare ruimte met een paar muisklikken dankzij Fix My Street!
Ziet u een sluikstort in uw straat? Een gat in het trottoir terwijl u de kinderen naar school brengt? Beschadigd straatmeubilair in de openbare ruimte? U weet niet tot wie u zich moet wenden om het probleem op te lossen? Meld het op Fix My Street en help zo uw gemeente te verbeteren!
Sensibiliseringscampagne: netheid is ieders verantwoordelijkheid!
Heb je onze nieuwe silhouetten in het straatbeeld al opgemerkt? Deze nieuwe levensgrote figuren zijn ontworpen om iedereen aan te moedigen de juiste gebaren te stellen op het vlak van openbare netheid.
Neem deel aan een studie over de blootstelling aan verontreinigende stoffen in Vorst
L’Ecole de Santé Publique van de ULB is op zoek naar 400 deelnemers (uit Vorst, Jette of Ganshoren) om deel te nemen aan een meting van de blootstelling aan verontreinigende stoffen (fijn stof, elektromagnetische velden en lawaai). Meer info hier.
De oproep voor burgerinitiatieven van het DWCW staat open!
Deze biedt financiële steun (tot 4.000 euro) en begeleiding voor acties van bewoners en verenigingen die een project tot stand willen brengen in het kader van het wijkcontract voor 2022.
Proxy chimik: ontdek de data en inzamelpunten voor 2022
Recycleren is belangrijk, goed recycleren is beter! Volg onze gids om te weten hoe je je chemisch afval moet sorteren.
Coronavirus : vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar
Kinderen tussen 5 en 11 jaar vaccineren tegen Covid is voortaan toegestaan. Het vaccinatiecentrum Albert biedt je de mogelijkheid om je kind(eren) te laten vaccineren!
CO-vergiftiging: enkele eenvoudige tips kunnen uw leven redden
Koolstofmonoxide - ook wel eens de “stille doder” genoemd - eist elke winter bijna 1.000 slachtoffers in België. Hoe kunnen die ongevallen voorkomen worden? Wat zijn de juiste reflexen bij CO-vergiftiging?
Vogelgriep : informatie aan de hobbyhouders van pluimvee en vogels
Als gevolg van het aantreffen van hoogpathogene vogelgriep bij wilde vogels op meerdere plaatsen in ons land, zijn er voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders* van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
Laat het donker je niet verrassen!
In de maanden oktober en november zijn er in Brussel tijdens de avondspits 28% méér ongevallen waarbij voetgangers betrokken zijn. Dat komt door de verminderde zichtbaarheid: heel vaak zag men de voetgangers of fietsers die slachtoffer werden van een ongeval niet bij het oversteken of afdraaien. In deze periode van kortere dagen en slecht weer zijn ze gewoon veel minder zichtbaar.
Veiligheidsmonitor: jouw mening telt
Vanaf 18 oktober zullen 9800 inwoners van de politiezone Zuid (Vorst, Sint-Gillis en Anderlecht) de vragenlijsten van de Veiligheidsmonitor ontvangen.
Covid Safe Ticket (CST) in Brussel
Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 moet het Covid Safe Ticket (CST) worden gebruikt voor de toegang tot bepaalde evenementen of plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Masterplan Vorst aan de Zenne
De fases 2 & 3 van het Masterplan Vorst aan de Zenne zijn voltooid!
Ik loop om fit te blijven - lopen in groep
Lopen vind je leuk, maar je hebt er nog geen werk van kunnen maken? Neem deel aan onze 12-weken cyclus en loop samen met andere Vorstenaren 2x1uur per week.
Afdrukken