Nieuws

Belastingen 2020: Annulering van de invulsessies
In de huidige context van het Covid-19 virus werd de FOD Financiën gedwongen om alle zittingen voor hulp bij het invullen van de aangifte van de personenbelasting te annuleren teneinde de veiligheid van de belastingplichtigen en van zijn medewerkers te waarborgen.
Coronavirus - Algemene informatie & gemeentelijke- en overheidsmaatregelen
Hier vind je officiële informatie over het coronavirus en de specifieke maatregelen die in Vorst worden genomen.
Verdeling van stoffen maskers
De gemeente Vorst heeft herbruikbare stoffen maskers besteld om ze aan de Vorstse burgers te geven die hierom gevraagd heben.
Parkeren wordt weer betalend!
Vanaf maandag 18 mei herstart Parking.brussels de controles van het betalend parkeren.
Solidair Vorst! We hebben jou nodig!
De Gemeente Vorst wil verenigingen die hulp zoeken in contact brengen met Vorstenaren die hulp op vrijwillige basis willen aanbieden. Lees verder om te weten te komen hoe je hulp kan aanbieden of aanvragen ...
Bevraging in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Wiels aan de Zenne
Scenario's die je wijk veranderen!
Telefoonnummers van het gemeentebestuur
Onze gemeentediensten blijven telefonisch of via mail bereikbaar in deze moeilijke tijden! Contacteer ons via het algemeen telefoonnummer 02 370 22 11 of contacteer de gewenste dienst rechtstreeks.
De bibliotheken van Vorst bieden een take away ontleendienst aan!
Coronavirus - laat je verleiden, de gemeentelijke bibliotheken staan tot je dienst...!
Gemeente Vorst sluit aan bij solidariteitsplatform "BRUSSELS HELPS", onder impuls van vereniging "Give a Day"
De gemeente Vorst reageerde op de oproep van de VGC en biedt de diensten van het online platform ‘Brussels Helps’ ook aan alle Vorstenaren aan.
Coronavirus - Noodnummers
Heb je een medisch, sociaal of familiaal noodgeval? Altijd kan je ergens terecht. Wij hebben een overzicht gemaakt van (gratis) nummers waar je vragen en problemen kan voorleggen. Aarzel niet om contact op te nemen met deze hulpdiensten!
Steun aan onze lokale handelaars!
Momenteel is het moeilijk voor lokale handelaars om hun activiteiten verder te zetten. Om hen wat troost en vooral steun te brengen, stelt de gemeente een interactieve kaart voor, waarin alle horeca-diensten die momenteel open zijn, opgenomen worden.
Uw 'Forest Info Vorst' is aangekomen!
Ontdek het nieuwe nummer van uw infoblad met een thematisch dossier over de natuur in de stad.
Coronavirus: 1710: een nieuw telefoonnummer
Deze infolijn werd gecreëerd voor de Brusselaars die een huisarts nodig hebben.
Coronavirus - bericht aan de handelaars
Beste handelaar, hieronder vind je de brief die aan de Vorstse handelaars gestuurd werd en de beschikbare hulp voor handelaars en zelfstandigen.
CORONAVIRUS - We hebben jou nodig!
SOLIDARITEIT MET ONZE SENIOREN: De vzw "Bras Dessus Bras Dessous" en Vorstse senioren zijn op zoek naar bokalen en Tote bags (of andere herbruikbare tassen) om soep te leveren aan onze senioren.
Heb je vragen over het Coronavirus?
Raadpleeg de officiële website aabevolen door de FOD Volksgezondheid.
Aanpassing: "Evenementenzone"
Vanaf 1 januari 2020 - Nieuwe parkeerzone om de autodruk rond Vorst Nationaal te verminderen.
Enquête naar de arbeidskrachten van STATBEL
In het kader van een officiële enquête naar de arbeidskrachten heeft het Belgische statistiekbureau STATBEL willekeurig 20.000 huishoudens geselecteerd, waaronder sommige gedomicilieerd te Vorst.
Een Facebookpagina voor onze gemeente!
De Gemeente Vorst heeft nu een officiële facebookpagina. Wil je ons volgen? Zeker doen!
Inventaris van liften met historische waarde
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wenst een inventaris op te stellen van de liften met historische waarde in de Brusselse gebouwen.
Louche verkopers van waterfilters
De Vlaamse pers meldt de gewetenloze handelspraktijken van sommige verkopers van waterfilters: zij verkopen aan consumenten met behulp van een misleidende chemische test om zogenaamd te bewijzen dat kraanwater van slechte kwaliteit is.
Ziek tijdens het weekend of 's avonds?
Ben je ziek? Is je huisarts niet beschikbaar? Bel de Brusselse Wachtdienst op het nummer 1733
Stand van zaken van de werkzaamheden aan het Centr'AL complex
De werf van het Centr’AL complex ondervindt vertraging bij de uitvoering van de werkzaamheden en het halen van de termijnen. Hieronder komt u te weten waarom...
Tips tegen inbraak
Verlaat je woning in alle veiligheid...
Inwerkingtreding van de hervorming van het BWRO
De hervorming van het Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening (BWRO) treedt in werking vanaf 1 september 2019. Dat betekent een wijziging van de procedures inzake stedenbouwkundige en milieuvergunningen en attesten.
Vorst Nationaal en NMBS lanceren BRAVO! TICKET
Vorst Nationaal verhoogt zijn inspanningen om de evenementenzaal vlot bereikbaar te maken. Het gaat daartoe een samenwerking aan met NMBS.
Je fiets registreren dankzij MYBIKE.BRUSSELS
Gedaan met het graveren op fietsframes, over naar de volgende stap! De volgende stap, dat is mybike.brussels – een initiatief van Brussel Mobiliteit.
Pollutiepieken: ontvang de waarschuwingen via de mobiele app ‘Brussels Air’
Om op de hoogte te blijven van de waarschuwingsberichten rond pollutiepieken in Brussel kunt u vanaf nu de nieuwe mobiele app ‘Brussels Air’.
Algemene Beleidsverklaring
Vorst wordt geïnspireerd door de municipalistische tendensen, is zich bewust van zijn demografische groei en wil de uitdagingen aangaan en voor evenwichten zorgen. Hoe zal het leven van de burger, diens plaats, er uitzien in een stad waar de verstedelijking galoppeert en de sociale, culturele en ecologische uitdagingen elkaar kruisen?
Gemeentehuis : de werkzaamheden worden verdergezet
Indien u zich naar één van de verschillende gemeentediensten moet begeven, gelieve dan te letten op de adressen van de vestigingen van de kantoren.
Afdrukken